menusearch
royanpajooh.ir

سم در آب قزل آلا

 جستجو
۱۴۰۲/۱/۷ دوشنبه
(0)
(0)
سم در آب قزل آلا
سم در آب قزل آلا

تلفات مزرعه آبزیان به خاطر سم است یا بیماری؟

گاهی اوقات پیش می‌آید کسی در ورودی آب شیلات سم می‌گذارد سم هایی مانند کلر و غیره که کلر معروفترین آنها است اگر الگوی تلفات سم را با ویروس و باکتری بدانید به راحتی از روی علائم می‌توانید تلفات را حدس بزنید. زمانی که بیماری پیش می‌آید ابتدا ماهی سالم است سپس تلفات بالا میرود و بعد تلفات کاهش می‌یابد اگر بیماری ویروسی باشد و ویروس حاد باشد تلفات خیلی بالا می‌رود با این حال زمانی که تلفات پایین می‌آید طی یکی دو روز این گونه نیست که بقیه ماهی هایی که سالم و زنده ماندند هیچ علائمی نداشته باشند و بعد از کاهش تلفات، تلفات ادامه می‌یابد یعنی حداقل یک الی دوماه درگیر تلفات ناشی از ویروس خواهید بود. این درست است که پیک رخ می‌دهد مثلاً ۲۰ درصد ماهی ها از بین می‌رود و سپس تلفات رو به کاهش می‌گذارد اما یک دفعه در ۲۴ساعت به صفر می‌رسد و ادامه می‌یابد.

اما در سم زمانی کسی در ورودی شیلات سم می‌گذارد تلفات به صورت ناگهانی بالا می‌رود و میزان تلفات معمولاً بسیار زیاد است و معمولاً ۸۰ تا ۹۰ درصد ماهی ها از بین می‌رود اما نکته این است زمانی که آبی که حاوی سم است از روی ماهی ها خارج می‌شود ماهی هایی که جان سالم به در برده‌اند با ورود آب سالم بهبود می‌یابند و هیچ علائمی ندارندیعنی سم روی ماهی وارد می‌شود و مقدار زیادی تلفات می‌دهد و زمانی که آب تازه می‌آید تلفات کاهش می‌یابد و ماهی ها زنده و سالم سالم هستند. این مسئله در ۲۴ ساعت مشاهده می‌شود و در هیچ بیماری باکتریایی، ویروسی ،انگلی و قارچی مشاهده نمی‌شود و مخصوص سم است.

مسائل دیگری باعث این الگو می‌شوند مانند کاهش شدید اکسیژن آب یا استفاده شدید از ضدعفونی کننده ها. باز هم تشخیص تفریقی اهمیت پیدا می‌کند که تشخیص دهید تلفات ناگهانی به خاطر سم بوده یا کاهش اکسیژن آب.

در این موارد آزمایش آب به شما کمک می‌کند. پس توصیه می‌شود آب را آزمایش بگذارید به خصوص اگر از آب برگشتی و یا آب چاه به عمق زیاد استفاده می‌کنید.

instagramtelegramwhatsupaparat